KARLOVAC: MIXED 13° C MIXED

, 21.12.2014. Subscribe to RSS

Avadhuta association - credit goes to

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

Books

 

--- In our shop we have about 80 different titles in Croatian, and 10 titles in English. These are all books about spiritual transcendental knowledge connected with Vedas. For more information you can contact us at info@avadhuta.hr . Thank You ---

Bhagavad-gita kakva jest

bhagavad-gita

Autor: Krišna Dvaipayana Vyasa

Prijevod i komentari:

A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Tvrdi uvez, 926 stranica - 16 slika u boji

Cijena: 180 kn

 

Bhagavad-gita predstavljena nam je u obliku dijaloga između Gospodina Krišne, Svevišnje Božanske Osobe i Njegovog bliskog prijatelja Arjune. Na bojnom polju Gospodin poučava Arjunu znanju o samospoznaji, razotkriva istinsku prirodu čovjeka i svijeta koji ga okružuje i govori o njegovom vječnom odnosu s Bogom. Predstavljena u svoj čistoći i punoći, čitajući poruke ovog uzvišenog djela možemo dostići savršenstvo ljudskog života. Istina koju objavljuje je univerzalna i vječna, te je kroz tisućljeća nadahnjivala velike mislioce, teologe i filozofe istoka i zapada; Sokrata, Goethea, Schopenhauera, Einsteina, Junga i mnoge druge. G.W.F. Hegel: "Bhagavad-gita je sposobna dati nam pravo shvaćanje univerzalnosti i uzvišenost religije." Dr. J. Stilson Judah, profesor povijesti religija, (Berkly, California) izjavljuje o ovom izdanju: "A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada je još jednom zadužio svijet učenjaka, premda je Bhagavad-gita prevođena mnogo puta, Prabhupada je svojim komentarima dao prijevod izuzetnog značaja..."

________________________________________________

 

Šrimad-Bhagavatam

prvo pjevanje (Bhagavata Purana)

srimad-bhagavatam

 

Autor: Krišna Dvaipayana Vyasa

Prijevod i komentari: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Tvrdi uvez, 1080 stranica

Cijena: 200 kn

 

U beskrajnom oceanu vedske književnosti koja obuhvaća djela o medicini, yogi, psihologiji, prirodnim i metafizičkim zakonitostima, politici, umjetnosti i filozofiji te epska i mnoga druga izlaganja, Šrimad-Bhagavatam blista jednim posebnim sjajem. Najveći mudraci drevne Indije opisali su ga kao 'zreli plod vedskog znanja', jer sadrži najuzvišeniju i najznačajniju temu koja može zaokupiti ljudsku svijest: ime, slavu, oblik i zabave svevišnjeg beskrajnog Gospodina. Prijevod stihova sa sanskrta i njihovo tumačenje napisao je A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, veliki znalac i učitelj koji je s ljubavlju proširio ovo djelo diljem svijeta. Mnogi govore o Bogu, mnogi Ga žele upoznati, mnogi mu se žele približiti, no rijetki su oni koji posjeduju precizne, logičke i povjerljive obavijesti o Njemu. Čitanjem Šrimad-Bhagavatama s otvorenim srcem i stavom poštovanja može istinski promijeniti naš život te beskrajno uzvisiti našu spoznaju i poimanje Boga, nas samih, materijalne prirode i njezinih zakona.

________________________________________________

 

Nauka o samospoznaji

nauka

 

 

Autor: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Meki uvez, 320 stranica - 8 slika u boji

Cijena: 65 kn

 

U ovoj ćete knjizi otkriti vječno znanje, koje veliki učitelji i mudraci svijeta naučavaju tisućama godina. "Nauka o samospoznaji" otvara put razumijevanja našeg pravog jastva, prirode i svemira, te Vrhovnog Jastva. Govori nam o mogućnostima ostvarenja sklada i sreće kroz upoznavanje svoje prave prirode. Sa začuđujućom jasnoćom i uvjerljivim jednostavnim riječima, Šrila Prabhupada nas upoznaje kroz intervjue, predavanja i eseje - s tajnama meditacije, reinkarnacije, karme itd. Ova knjiga dokazuje koliko je važna nauka o samospoznaji za suvremeni svijet i koliko je primjenjiva u vlastitom životu.

________________________________________________

 

Život nastaje iz života

zivot

 

 

Autor: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada,

Meki uvez, 268 stranica - 8 slika u boji

Cijena: 65 kn

 

U ovoj knjizi A. C. Bhaktivedanta Svami Prabhupada se kritički osvrće na neke od vladajućih teorija i pretpostavki suvremene znanosti i znanstvenika. Njegove životopisne analize razotkrivaju skrivene, neosnovane pretpostavke na kojima počivaju današnja učenja o porijeklu i svrsi života. Ova knjiga ne predstavlja samo kritiku pobornika teorija da je materija izvor života, već i poticaj znanstvenicima da se posvete iskrenijoj i intenzivnijoj potrazi za istinom i znanjem, te tako ponovo usmjere svoju dragocjenu inteligenciju, sredstva i energiju ka istinskoj dobrobiti svijeta.

________________________________________________

 

Savršena pitanja, savršeni odgovori

savrsena

 

 

Autor: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Meki uvez, 96 stranica

Cijena: 45 kn

 

Potraga za smislom života odvodi mladog američkog pripadnika Mirovnih odreda na drugu stranu svijeta, u drevni grad usred Zapadnog Bengala. Tamo, u kolibi od bambusa, u svetoj zemlji Mayapura, našao se do stopala jednog od najvećih svetih učitelja Indije, učitelja koji izgleda da je sposoban odgovoriti na sva pitanja koja je ikada želio postaviti ...

________________________________________________

 

Još jedna prilika

jos

 

 

Autor: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Meki uvez, 170 stranica

Cijena: 50 kn

 

U vrijeme kada se reinkarnacija općenito prihvaća, ne samo od sve većeg broja onih koji prijavljuju izvantjelesna iskustva i doživljaje blizine smrti, nego i od šire javnosti , Još jedna prilika nužan je dodatak našem svakidašnjem životu. Ova zadivljujuća priča potječe iz drevnog književnog djela Šrimad-Bhagavatam. Uči nas kako da primjenjujući tehnike i meditacije bhakti-yoge, savladamo zapreke materijalizma, odgovorimo izazovu smrti, te konačno dostignemo duhovno savršenstvo.

________________________________________________

 

Potraga za srećom

potraga

 

 

 

Autor: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Meki uvez, 98 stranica

Cijena: 45 kn

 

Ova knjiga nadilazi stadij uvjetovanosti i rješava stvarne probleme postojanja: rođenje, smrt, starost i bolest. Uvodi nas u stvarno razumijevanje duhovnih aspekata realnosti i odvraća od sulude tendencije da zagospodarimo prirodnim zakonima. Prijenos transcendentalnog zvuka omogućuje nam da shvatimo svoj pravi identitet prema kojem smo po svojoj prirodi nadređeni materiji.

________________________________________________

 

Krišna - izvor sveg zadovoljstva

krisnabook01krisnabook02

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Krišna Dvaipayana Vyasa

Prijevod i komentari: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Meki uvez, dva sveska sa slikama u boji

Cijena: 120 kn u kompletu

 

Svako živo biće traga za srećom i ljubavlju, ali da bi je pronašlo mora znati kako i gdje je naći. Ova knjiga je jedinstvena, jer sadrži najpoznatije i najljepše priče iz Šrimad-Bhagavatama, klasika vedske literature, iz kojih će iskreni čitatelj dobiti jasan uvid kako može urediti svoj život da bi postigao najviše zadovoljstvo u svakom pogledu. Ovo djelo, napisano prije 5000 godina, sažeti je opis jednog od najvećih epova Indije i predstavlja trajni izvor inspiracije u njenom bogatom kulturnom nasljeđu - glazbi, plesu, poeziji, slikarstvu, arhitekturi i sl. Vječno je nadahnuće mnogim glasovitim misliocima, umjetnicima i intelektualcima cijelog svijeta. Nadamo se da e ovaj književni dragulj pomoći čovječanstvu u njegovom traganju za višim smislom života.

________________________________________________

 

Šri Išopanišada

sri

 

Autor: Krišna Dvaipayana Vyasa

Prijevod i komentari: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Meki uvez, 112 stranica - 8 slika u boji

Cijena: 55 kn

 

U ovoj knjizi saznajemo da je krajnji uzrok problema suvremenog društva neprihvaćanje Vrhovne Osobe, koja je vlasnik i upravitelj svega. Šri Išopanišada, zapisana prije nekoliko tisuća godina, na sanskrtu, jeziku starodrevne Indije, pruža nam znanje o prirodi vrhovne inteligencije koja upravlja svemirom. Bez tog znanja čovječanstvo ne može pronaći izlaz iz slijepe ulice u koju su ga navela materijalistička shvaćanja.
________________________________________________

 

Nektar uputa

nektar

 

 

 

Autor: Šrila Rupa Goswami

Meki uvez, 120 stranica

Cijena: 55 kn

 


Ovaj vodič kroz samu srž duhovnih uputa prevalio je put dug pet stoljeća i polovicu zemaljske kugle. Kako se odabire guru, kako se prakticira yoga, pa čak i na kojem mjestu valja živjeti – sve čete to pronaći u ovom neprocjenjivom djelu koje je izvorno na sanskrtu napisao Šrila Rupa Goswami, duhovni genij iz srednjovjekovne Indije.

________________________________________________

 

Prabhupada

prabhupada

 

 

Autor: Satsvarupa das Goswami

Tvrdi uvez, 380 stranica - 16 slika u boji

Cijena: 95 kn

 

Godine 1965, u sedamdesetoj godini života, A. C. Bhaktivedanta Svami Prabhupada - filozof, učenjak i svetac - došao je sam u New York. Nikoga nije poznavao niti je imao ikakve potpore. Sa sobom je donio samo nekoliko sanduka knjiga i rupije u vrijednosti od sedam dolara. Unatoč tome, u idućih dvanaest godina, do 1977. godine kada je napustio ovaj svijet, Šrila Prabhupada je raširio učenje svjesnosti Krišne u svim većim zemljama svijeta, osnovao preko 108 hramova, napisao i izdao šezdeset knjiga i privukao tisuće sljedbenika. Djelo Prabhupada jedinstvena je priča o toj neustrašivoj osobi i njezinim izvanrednim ostvarenjima. Zadivljujuća i istodobno duhovno nadahnjujuća, ovo je knjiga koju će svatko rado pročitati.
________________________________________________

 

Vedska vegetarijanska kuharica

veg

 

 

Tvrdi uvez

255 stranica, 26 slika u boji

Cijena: 95 kn

 


Veg. Kuharica'Vedska vegetarijanska kuharica' nije samo zbirka 130 indijskih recepata – ona je ukus mudrosti i ljepote drevne Indije. Nakon što iskušate neke recepte, doznat ćete zašto su postali omiljeni diljem svijeta. Što god da tražite u jednoj kuharici - nove recepte, zdraviji način prehrane ili nov pogled na život – ova će kuharica magičnim dodirom vedske Indije, ispuniti vaše želje.

________________________________________________

 

Duhovni ratnik I

Otkrivanje duhovnih istina u nadnaravnim pojavama

dratnik1

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 185 stranica

Cijena: 90 kn

 

Pripremite se na uzbudljivo putovanje u carstvo drevnih misterija! Saznajte više o tajnama koje su pokoljenjima zbunjivale učenjake i znanstvenike, kao što su izvanzemaljci, piramide i psihičko nametanje. Duhovni ratnik I poziva čitatelja da proširi granice uma i doživi istinsku i trajnu vezu sa svojim unutarnjim bićem.
________________________________________________

 

Duhovni Ratnik II

Preobrazba požude u ljubav

dr2

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 200 stranica

Cijena: 90 kn

 

Današnji svijet pati zbog prevelike požude, dok ljudi posvuda čeznu za ljubavlju. U Duhovnom ratniku II Bhakti Tirtha Swami govori o temama vezanim uz um, tijelo i duh. Što je ljubav? Što uzrokuje požudu? Kako razviti dublje odnose? Daju se oštroumni i širokogrudni odgovori koji pokazuju kako da živimo iz srca, volimo sebe, jedni druge i Boga.
_______________________________________________

 

Duhovni Ratnik III

Utjeha srcu u teškim vremenima

dr3

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 287 stranica

Cijena: 90 kn

 

Čini li vam se da je život svakodnevna borba? Pitate se kako se nositi s ovim izazovnim vremenima, te kako pomoći da se ublaže patnje u društvu? Bhakti Tirtha Swami, posvećeni duhovni ratnik, nudi odgovore na ta i mnoga druga pitanja. Ovaj “vodič za preživljavanje” nudi tehnike prijeko potrebne da pomognemo sebi i drugima u ovim kriznim vremenima.
________________________________________________

 

Duhovni Ratnik IV

Pobjeda nad neprijateljima uma

dr4

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 205 stranica

Cijena: 90 kn

 

Osjećate li kako depresija, tjeskoba i beznađe preplavljuju planet? Duhovni ratnik IV naoružava one koji se odazovu pozivu na borbu duhovnim oružjem potrebnim da održimo pravilnu viziju, donosimo kvalitetnije odluke i postignemo veće rezultate, istovremeno pokazujući koliko je naš stav od presudne važnosti u životu.
________________________________________________

 

Duhovni Ratnik V

Učiniti um najboljim prijateljem

dr5

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 198 stranica

Cijena: 95 kn

 

Duhovni ratnik V nudi napredne duhovne tehnologije za borbu protiv bezvoljnosti i depresije. Određivanje kratkoročnih ciljeva, zahvalnost, entuzijazam i osvještavanje pomažu nam da održimo borbeni duh, a usmjerena vizija da uključimo buntovni um u stvaranje bolje budućnosti. Ova knjiga služi ne samo kao nadahnuće početniku na duhovnome putu, već i kao priručnik iskusnim ratnicima više svjesnosti.
________________________________________________

 

Duhovni Ratnik VI

Iznad fanatizma, terorizma i rata: otkrijte mirno rješenje

dr6

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami 95 kn

Meki uvez,262 stranice

Cijena: 95 kn

 

Duhovni ratnik VI potiče nas da težimo božanskoj kulturi, a ne kulturi sektaštva, fanatizma, utamničenja i rata. Ne bismo smjeli dopustiti da agresija i odmazda nad rasama, religijama, plemenima ili spolu uništavaju ovu predivnu Božju kreaciju. Ljubav, pravednost i mir trebaju sada postati zov na borbu. Mi možemo utjecati na promjene: riječ je o izboru između straha i ljubavi, nasilja i mira.
________________________________________________

Prosjak I

Meditacije i molitve Svevišnjem Gospodinu

p1

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 190 stranica, 15 umjetničkih fotografija

Cijena: 90 kn

 

Duboka promišljanja pisana u obliku osobnog dijaloga s Bogom podsjećaju čitatelja koliko je važno posvetiti se duhovnome putu, uza sve svjetovne dužnosti. Napisana lako čitljivim, nesektaškim stilom, progovara o ljubavi, strpljivosti, poniznosti, samilosti i odlučnosti.
________________________________________________


Prosjak II

Vapaj za milošću

p2

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 160 stranica, 15 umjetničkih fotografija

Cijena: 90 kn

 

Prosjak II nadahnjujuća je ponuda Gospodinu i Njegovim bhaktama. Ova će vas zbirka molitvi, meditacija i eseja oduševiti, natjerati na suze kao i na smijeh te dodirnuti najskrovitiji dio vas koji vapi za milošću.
________________________________________________

Prosjak III

Lažni ego: najveći neprijatelj duhovnoga vođe

p3

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 197 stranica, 15 umjetničkih fotografija

Cijena: 90 kn

 

Prosjak III pisan je kako bi pomogao našem istinskom ja da upravlja našim životom, dok težimo ostvarenju svojih najvećih potencijala. Pomaže nam uvidjeti da je naša životna sila zapravo naša božanska sila. Kao što je i odlika svih istinskih vođa, Bhakti Tirtha Swami poučava s ljubavlju i osobnim primjerom.
________________________________________________

 

Prosjak IV

Umri prije umiranja

p4

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 156 stranica, 21 umjetnička fotografija

Cijena: 90 kn

 

Napisana nakon što je saznao da je obolio od raka, ova ponuda molitvi i meditacija Bhakti Térthe Swäméja uvodi nas u proces koji on naziva “umiranjem prije umiranja”. Lako je uzeti zdravo za gotovo život i prilike koje su nam dane no, kad ih jednom više nema, prisiljeni smo razmišljati o propuštenome. Stoga je važno sada djelovati na najbolji mogući način, jer po napuštanju tijela to određuje sljedeće odredište naše duše.
________________________________________________

Osvrti na učenja I

Šri Šikšaštaka

o1

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 185 stranica

Cijena: 90 kn

 

Šri Šikšaštaka povjerljiv je niz od osam molitava. Iako kratki, ti nam stihovi mogu promijeniti život, vodeći nas od najosnovnijih razina duhovne spoznaje do onih najuzvišenijih. Skrivaju neograničeno znanje i tajne, istovremeno pokazujući kako praktično primijeniti duhovnost u svakodnevnom životu.
________________________________________________

 

Osvrti na učenja II

Madhurya-kadambini

o2

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 165 stranica

Cijena: 90 kn

 

Madhurya-kadambini opisuje osam stadija koje iskren i ozbiljan sljedbenik bhakti-yoge mora proći prije no što dostigne krajnji cilj – čistu ljubav prema Bogu. Ova je knjiga praktičan vodič za sve one koji kroče putem ljubavi prema Bogu.
________________________________________________

Osvrti na učenja III

Harinama-Cintamani

o3

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 251 stranica

Cijena: 90 kn

 

Harinama-Cintamani dijalog je između Svevišnje Božanske Osobe i Njegovog bhakte Haridäse Öhäkure o moći i djelo-tvornosti Svetog Imena. Bhakti Tértha Swämé vodi nas ko-rak po korak na tom putovanju, govoreći o Božjoj milosti, samilosti, razumijevanju i umijeću samoispitivanja. Otkriva kako ključem Svetog Imena otključati riznicu naših čistih i divnih osobina.
________________________________________________

 

Osvrti na učenja IV

Šri Išopanišad

o4

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 283 stranice

Cijena: 90 kn

 

Drevno djelo, Šri Išopanišad, dio je Yajur Vede i prva od sto osam Upanišada. Smatra se da je zajedno s drugim vedskim spisima nastala od samoga Svevišnjega Gospodina u vrijeme stvaranja svijeta. Kao sažetak vedskih učenja, daje jedinstven uvid u ustrojstvo svemira i našeg položaja u njemu.
________________________________________________

 

Vodstvo za doba više svjesnosti I

Upravljanje s metafizičkog stajališta

v1

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 310 stranica

Cijena: 110 kn

 

Ova knjiga, cijenjena diljem svijeta, prvorazredni je priručnik za one koji žele razviti širu perspektivu i veću učinkovitost u vodstvu. Važna je i za ljude na vodećim položajima i za odnose u obitelji, s dragocjenim savjetima za one koji traže dublje uvide u tu temu. Budući da je kriza vodstva najveći problem današnjice, vodstvo s metafizičkog stajališta, temeljeno na načelima i prožeto ljubavlju, može označiti početak novog doba čovječanstva - doba više svjesnosti.
________________________________________________

 

Vodstvo za doba više svjesnosti II

Drevna mudrost za suvremeno doba

v2

 

 

 

Autor: Bhakti-Tirtha Swami

Meki uvez, 207 stranica

Cijena: 110 kn

 

U Vodstvu za doba više svjesnosti II, Bhakti Tirtha Swami promatra dvojicu čuvenih vođa drevne Indije. Obraćajući se vođi u svakome od nas, pokazuje da najveći vođe sebe zapravo vide kao sluge drugih, a integritet i karakter su im daleko važniji od osobne dobiti. Ova je knjiga izvrstan vodič za postizanje osobnog i profesionalnog integriteta.
________________________________________________

 

Put velikog rastanka

put

 

 

 

Autor: Sacinandana Swami

Meki uvez, 170 stranica

Cijena: 65 kn

 

Ovo su zapisi iz dnevnika koji opisuju doživljaje jednog misionara tijekom hodočašća na Himalaju u jesen 1997. godine. Pružaju uvid u mistiku koja do današnjeg dana okružuje Krov svijeta, u indijsku duhovnost te u spoznaje osobe koja je spremna napustiti okove ega da bi pronašla duhovno ispunjenje.
________________________________________________

 

Priča o Li Kuang Shiju

prica

 

 

 

Autor: Tamala-Krišna Goswami

Meki uvez, 130 stranica

Cijena: 65 kn

 

Bili su neobičan par: stariji američki redovnik i mladi kineski znanstvenik. Prije bi se očekivalo da su im uloge obrnute. Kineski redovnik i američki znanstvenik više bi odgovarali tradiciji, ali nošeno vjetrovima suvremene povijesti, sjeme različitih kultura sijalo se na stranome tlu, proizvodeći neobične društvene hibride. Potraga za identitetom i smislom odvodi glavnog junaka iz Kine u Ameriku i Indiju, a potom natrag u Kinu.

________________________________________________

 

Mahabharata

mahabharata

 

 

Autor: Krišna Dvaipayana Vyasa

Tvrdi uvez - 17,50 x 24,50 cm, 1008 str.

Cijena: 335 kn

 

Po predaji, izvorna Mahabharata obuhvaća 110 000 šloka, odnosno dvostiha po tridest dva sloga i tako je sedam puta duža od Ilijade i Odiseje zajedno, a oko tri puta duža od Biblije. Među svetim indijskim spisima, smatra se isto toliko autoritativnom kao i same Vede pa se naziva i Petom Vedom. Ubraja se u smriti (“ono što se pamti”), a u toj skupini u itihase (“tako je to bilo”), povjesnice kao što je slavna Ramajana.
Prepojednostavljeno je reći da je Mahabharata samo priča o velikome ratu. Tradicionalna tumačenja Mahabharate mnogolika su. Izvana je to priča o kraljevskoj obitelji koja ulazi u strašan bratoubilački rat. Čak i na tom, naizgled površnom nivou, Mahabharata ukazuje na važnost odlika poput junaštva, hrabrosti i svetosti. Na etičkoj razini, rat se taj gleda kao vječan sukob koji se svakodnevno vodi između dobra i zla, pravde i nepravde, pravoga i krivoga, dharme protiv adharme.

________________________________________________

 

Ramajana

ramajanaAutor: Valmiki Muni

Tvrdi uvez - 17,50 x 24,50 cm, 294 str.

Cijena: 180 kn

 

Ramajana je već tisućljećima neodvojivi dio indijske kulturne baštine, uzor pravilna djelovanja, nepresušan izvor nadahnuća umjetnicima. Glasovita je i slavljena zbog ljepote izraza, dubine dijaloga, vrhunskih moralnih načela te, ponajviše, zbog nenadmašnih osobina svojih likova.

Taj veliki staroindijski ep, zbog svojih bezvremenskih vrijednosti, čudesnih uzbudljivih događaja i besprijekorna ponašanja junaka u vječitoj borbi dobra i zla našao je put do srca čitatelja diljem svijeta.

________________________________________________

 

Danvantari ayurveda

danvantari

 

Autor: prof. Dinko Bilić

Tvrdi uvez, 22 x 30.5 cm, 260 stranica (skoro svaka sa slikama u boji)

Cijena: 290 kn

 

Ayurveda nije samo znanost o zdravlju. Njena prvenstvena uloga je preventivna, naučiti ljude moralnim principima, načelima života. To je kako i samo ime kaže, znanje o životu, znanje o našim tijelima, znanje o duši, znanje o prirodi i znanje o našem vrhovnom dobronamjerniku – Svevišnjoj Božanskoj Osobi, ma kako ju tko zvao. On je jedan, bez premca i za Njega smo svi mi, Njegovi dijelovi, Njegov djeca. Stoga, kao što ćemo vidjeti, On sam je prenio ovo božansko znanje na zemlju za dobrobit svih nas. Kao što narod kaže Bog pomaže onima koji sebi žele pomoći. I zato, tko želi sebi i drugima dobro, ova knjiga je dobrodošla.
________________________________________________Katha i Kena Upanišade

katha

 

 

Autor: Krišna Dvaipayana Vyasa

Prijevod: Karnamrita das

Meki uvez, 130 stranica

Cijena: 65 kn

 

Upanišade su filozofski dijelovi Veda. Općenito se prihvaća da ih ima 108, a za Katha i Kena Upanišadu se smatra da se među tim brojem nalaze između jedanaest glavnih. Kao što je uobičajeno kod Upanišada, Katha Upanišada se također sastoji od zapisanog razgovora, u ovom slučaju između Nacikete, dječaka rođenog u brahmanskoj kasti, prokletog od strane vlastitog oca da umre u nezreloj dobi i Yame, gospodara smrti i glasovitog eksponenta vaišnavske filozofije.
________________________________________________

 

Šri Brahma-samhita

brahma-samihita

 

 

Autor: Šri Brahma

Tumačenja: Šrila Jiva Goswami

Meki uvez, 164 stranice

Cijena: 65 kn

 

Tragovi nastanka Šri Brshma-samhite gube se u maglovitim prapočecima stvaranja svijeta. Prema vedskoj tradiciji, ove je himne prije nebrojeno tisuća godina ispjevao Brahma, prvo stvoreno biće u svemiru, neposredno prije čina stvaranja. Sam spis je ugledao svjetlo dana i našao svoje mjesto u povijesti krajem šesnaestog stoljeća n.e. kada je otkriven u knjižnici jednog drevnog hrama u južnoindijskoj državi Kerala.

________________________________________________

 

Crni lotos

crni

 

 

 

Autor: Steven Rosen
Meki uvez, 420 stranica

Cijena: 170 kn

 

Ova knjiga govori o životu i misiji HH. Bhakti-Tirthe Swamija (1950-2005), afroameričkog tragatelja za duhovnim istinama koji se uzdigao iz siromaštva clevelandskog geta i postao svjetski poznat duhovni vođa.

''Taj mladić (Bhakti-Tirtha Swami) uistinu će daleko dogurati. Sigurno je bar deset godina ispred svog vremena. Govorio je poput istinskog vođe.'' – Dr. Martin Luther King Jr., oko 1967. godine.

________________________________________________

 

Život Tulasi devi

tulsi

 

 

 

Meki uvez, 53 stranice

Cijena: 60 kn

 

Tko je Tulasi devi? Velika bhaktina Gospodina Krišne? Da. Ali zašto je tako uzvišena, zašto ju obožavaju u svim ISKCON-ovim i svim vaišnavskim hramovima? Što je učinila da zaslužuje takvo obožavanje? U čemu je njena posebnost? Na ova, i druga pitanja, odgovora ovaj kratki opis njenog života.

________________________________________________

 

Krišna-karanamrita „Nektar za Krišnine uši“

krsna-karnamrta

 

 

 

Autor: Bilvamangala Thakura

Meki uvez, 126 stranica

Cijena: 65 kn

 

Cjelokupna rasprava Krišna-karanamrite posvećena je transcendentalnim zabavama Sri Radhe i Krišne i sastoji se od 112 stihova koje je napisao Bilvamangala Thakura. U sva tri svijeta nema knjige koja se može usporediti sa Krišna-karanamritom. Osoba se njenim proučavanjem uzdiže do znanja o čistom predanom služenju te može u potpunosti shvatiti ljepotu i milozvučni okus Krišninih zabava. Brahma-samhita i Krišna-karanamrita su dvije knjige koje je Sri Caitanya Mahaprabhu smatrao najdragocjenijim draguljima.

________________________________________________

 

Šikša izvan ISKCON-a?

siksa

 

 

 

Autor: Šivarama Swami

Meki uvez, 63 stranice

Cijena: 60 kn

 

Ova knjiga nudi slijedeće odgovore: kako se pravilno družiti sa vaišnavama i prihvatiti upute koji oni daju. Međutim Srila Prabhupada je primjetio da kad njegovi sljedbenici prihvate upute izvan ISKCON-a njihova duhovna praksa, iz različitih razloga, postane slaba. Iz toga razloga Srila Prabhupada usmjerio svoje sljedbenika da uzmu šikšu jedino od članova ISKCON-a.

________________________________________________

 

Vodič za početnike u svijesnosti Krišne

vodic

 

 

 

Autor: Bhakti Vikaša Swami

Meki uvez, 130 stranica

Cijena: 65 kn

 

Sve što trebate znati na početku svog duhovnog puta u svijesnosti Krišne. Lako razumljiv vodič kroz svakodnevnu praksu koja nas približava Krišni. Sadrži puno praktičnih informacija za osobe koje žive kod kući ili u ašramu.

________________________________________________

 

Svijetla strana

svjetla

 

 

 

Autor: Danavir Goswami

Meki uvez, 342 stranice

Cijena: 120 kn

 

Ova knjiga pomaže pri samopoboljšanja vlastite osobnosti zasnovana na idejama i mudrosti vedske literature drevne Indije. Knjiga govori kako poboljšati odnose među našim bližnjima, o ravnoteži u sreći i nesreći, borbi sa depresijom, pravilnom korištenju vremena, ishranom i još mnogim drugim temama koje mogu pomoći osobi da postane sretnija i kvalitetnija.

________________________________________________

 

Brain Gain

mudrost celibata i čestitost

brain

 

 

 

Autor: Danavir Goswami

Meki uvez, 340 stranica

Cijena: 120 kn

 

Ova knjiga svjedoči da su celibat i čestitost blagotvorni za mozak i živčani sistem čovjeka. Izvanredan sažetak različitih dokumenata, upotpunjen činjenicama iz vedskih, ayurvedskih i religijskih spisa glavnih svjetskih tradicija čini ovo djelo možda najvjerodostojnijom knjigom iz ove oblasti.

________________________________________________

 


Ako me napadnu, mantrat ću Hare Krišna

ako

 

 

 

Autor: Danavir Goswami

Meki uvez, 98 stranica

Cijena: 65 kn

 

Istinita priča o Hare Krišna guruu koji se razotkriva dok propovjeda drevne tajne vedske mudrosti nesumnjičavim vojnicima izraelske vojske. Oraspoložit će vas ova vesela priča sa Zapadne Obale za vrijeme intifade 1978. godine, o vojniku Holtzmanu, poznatom kao Danavir Goswami, koji brzo izmakne svakom pokušaju ometanja njegove misije u službi Krišne.

 

U cijenu knjige uračunata je poštarina na području Hrvatske, a kod nas u dućanu na knjige možete dobiti popust od 20 do 30%.