KARLOVAC: PROMJENJIVO 6° C PROMJENJIVO

, 23.12.2014. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

Povijest

 

"Mi" smo također kao i većina ljudi, posebice mladih, bili u traženju svrhe života... Vođeni idejom da nas intoksikacija i ostala ovozemaljska zadovoljstva mogu usrećiti, lutali smo ovim svijetom u potrazi za oazom sreće, koju, kao i Beckettovi junaci koji su očekivali Godota, nikada nismo pronašli... Provevši tako godine i godine, kao i većina mladih, u mračnim zadimljenim prostorijama, shvatili smo da od ovozemaljskih materijalnih stvari "nema vajde" te krenusmo u potragu za višim jastvom, svrhom života ili već nečim takvim.

povijest1

Među cijelim nizom kojekakvih "stručnih" knjiga jednog dana se na obzoru ukazalo sunce znanja, sunce starih Veda... Kročivši polagano u nove sfere za koje prije nisu ni znali da postoje ti mladi ljudi odlučiše da u potpunosti shvate ovaj svijet, sebe i na kraju Boga... Sa tim ciljem na umu, današnji predsjednik hrama u Karlovcu Mohan das i njegova žena Adbhuta Datri kao mladi odoše u Indiju i Ameriku.

mohan

Tamo su dobili poduku od svojih duhovnih učitelja Njegove Svetosti Bhakti Tirtha Swamija i Njegove Svetosti Radhanatha Swamija, te su se na njihovu zamolbu vratili u Hrvatsku... Jedno vrijeme provedoše u Križevcima, a zatim se trajno nastaniše u Karlovcu... Tu je otvoren hram sa božanstvima koje su dobili u Indiji, te je tako krenula operacija iskrivljene svjesnosti naše izgubljene civilizacije - duhovna revolucija u koju ste svi pozvani da se uključite!

posvecenici