KARLOVAC: MAGLOVITO 15° C MAGLOVITO

, 22.12.2014. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

Božanstva

ssngcb

Pošto je sam Gospodin vrlo samilostan uzima formu Božanstva tako da bi ga mogli služiti... Prema Vedama, cilj života je da se vratimo Gospodinu u njegov dom (duhovni svijet) i tamo ga služimo u vječnom odnosu punom znanja, vječnosti i blaženstva... Ali da bi postali dostojni ulaska u duhovni, antimaterijalni svijet moramo već ovdje postati jednako kvalificirani kao i sami stanovnici duhovnog svijeta... Drugim riječima moramo već ovdje postati jednostavni, ponizni, čisti sluge Gospodina... A da bi naučili pravilno služiti Gospodina Krišnu on uzima formu Božanstva i dopušta nam da ga služimo.

Na trenutak ćemo se osvrnuti na mišljenje nekih ljudi koji smatraju da bi to moglo biti idolopoklonstvo. Idolopoklonstvo znači obožavati nekog drugog osim Boga... Kao što se je obožavalo zlatno tele ili neki drugi "idol" tako se u Vedama također osuđuje obožavanje bilo koga osim Gospodina... U našem hramu kao i u svakom drugom vaišnavskom hramu obožava se direktno Gospodin...

rgv

Pošto Gospodin Krišna ima nebrojeno puno inkarnacija i formi, tako ima i raznih vrsta božanstava... Najmilostivija inkarnacija od svih se smatra Gospodin Caitanya, a jedno od imena Caitanye je također Gauracandra... On ima brata koji je još milostiviji i zove se Gospodin Nityananda ili skraćeno Nitay... dakle to je Nitay Gauracandra... Posebno mi svi volimo Nityanandu čije je još jedno ime Avadhuta i po kome je naša udruga dobila ime... On je stalno obučen u plavu boju tako da je i stranica dobila taj štih... Inače ta naša draga Božanstva zbog kojih se sve i zbiva u našem hramu smo dobili u Vrindavanu, Indija, najsvetijem mjestu na planeti... Sa nama su već 4 godine i vrlo su samilosni... Tko god dođe u hram da ih vidi zadivljen je njihovom ljepotom... Ako želite, dođite ih i vi vidjeti, pomolite im se i vidjeti ćete kako su milostivi... Za one koji ne mogu doći tu je nekoliko izabranih fotografija, pa tko želi neka se pomoli preko fotografija.

bozanstva1

NITAI GAURACANDRA KI JAYA !!!