KARLOVAC: PROMJENJIVO 7° C PROMJENJIVO

, 19.12.2014. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

Yoga

yoga

Naša udruga također uskoro započinje sa redovitim tečajevima sve popularnije Atma-yoge.

Što je to atma yoga?
Atma yoga se sastoji od setova Power yoge, Kundalini yoge, Pranayama vježbi disanja, laganog dubokog istezanja i psihologije yoge.

Na koji je način različita od drugih yoga?
Atma yoga se razlikuje od drugih yoga jer se temelji na psihološkoj komponenti yoge opisane u Vedama, primarno na vedsko shvaćanje lažnog ega ili jastva. Atma Yoga pomaže polaznicima nadići lažni ego. Većina drugih yoga sustava izostavlja ovu najvažniju komponentu. Stoga možete od drugih sustava očekivati i dobiti gipko tijelo, ali još tvrđi ego i čvršću vezanost za tijelo i posjedovanja. Atma Yoga namijenjena je za osobe koje žele postati svjesne svoje duhovne prirode.

Što je power yoga?
Power yoga je u osnovi dio astanga yoge. To je neprekidan slijed asana – raznih položaja tijela. Asane se ne smatraju čovječjim izumom već darom Gospodara Šive, koji je izvorno opisao 8,400,000 položaja. Od ovog znanja je sačuvano samo nekolicina. Kada poboljšate tok energije u tijelu, tada mijenjate način razmjene energije s energijom drugih ljudi.

Što je Kundalini yoga?
Kundalini yoga je praksa mehaničkog obnavljanja puteva kojima se energija pokreće u tijelu, kroz vaše energetske centre (čakre) i energetsko tijelo (auru). To se postiže intenzivnim kriyama (djelatnostima/vježbama) koje su kombinacije asana (yoga položaja), pranayama (tehnika disanja), mudri (posebnim položajima šaka), bandi (energetskih zatvaranja) i mantri (svetih zvučnih vibracija). Smatra se yogom brzog učinka. Iznimno je učinkovita za živčani sustav jer ga obnavlja i jača. Popularno ju zovu yoga za moderne duhovne ratnike.

Kako su stvoreni setovi?

Setovi se prenose putem tajanstvene tradicije. Sposobnost za to je dana Atmanandi od njegovog duhovnog učitelja Bhakti Tirtha Swamija.