KARLOVAC: OBLAČNO 3° C OBLAČNO

, 26.01.2015. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

Hrana za život

ffl

Srila Prabhupada je zatražio od svojih učenika da nitko ne bude gladan u krugu od 10 milja oko hrama. Htio je da gladni ljudi mogu posjetiti hram i da im bude serviran prekrasan prasadam (posvećena hrana). To je zatražio kada je vidio kroz prozor svoje sobe u Mayapuru (Indija) gladnu djecu kako se bore za hranu sa psima. Sada 30 godina poslije FFL (food for life) je prerastao u veliku vegetarijansku organizaciju u svijetu. Dijeli se na stotine tisuća vegetarijanskih porcija dnevno.

Kada su dese neke katastrofe kao tsunami ili slično Članovi FFL porganizacije odmah kreću u akciju te dijele hranu nastradalima. ISKCON i FFL su razvili posebne projekte: Bhaktivedanta Hospital u Mumbaiu, sirotište u Sri Lanci i Keniji i škola u Vrndavanu. Prasadam je vegetarijanska hrana ponuđena Krsni, hrana za tijelo, um i dušu...

Također naš hram usko surađuje sa FFL Mumbai - Indija koji dnevno podijeli 40 000 porcija vegetarijanske hrane siromašnoj djeci po lokalnim školama... Uz to neki naši članovi dijele hranu zajedno sa FFL Hrvatske po raznim domovima i ustanovama u Hrvatskoj. Imali smo akciju i u jednom domu na području naše županije... Tko se želi uključiti u ovu akciju dijeljenja hrane, ili u Indiji ili ovdje neka nam se slobodno javi.