KARLOVAC: SUNČANO 14° C SUNČANO

, 20.12.2014. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

Hram

Bhakte možemo kategorizirati, prema mjestu gdje žive, na dvije grupe: oni koji žive u hramu i oni koji žive izvan hrama.

Da bi neka zajednica bila potpuna u svemu potrebno je, ako je moguće, da ima i jedno i drugo... Prvo ćemo govoriti o bhaktama u hramu...

Hramski bhakta je osoba koja je posvetila svoj život Gospodinu i i živi u hramu... Pošto do Boga ne možemo doći putem koji mi želimo nego samo putem koji je On propisao, naši posvećenici na dnevnoj bazi pokušavaju inspirirati ljude da se malo više okrenu tom sveprivlačnom Gospodinu koji je izvor sve sreće... Uz to naši monasi (posvećenici) se također na dnevnoj bazi brinu za hram, za božanstva u hramu i za bhakte koji žive izvan hrama... Ovo je slika nas koji žive u hramu...

ekipa


Krenimo redom...


Mohan das

Mohan

Rođen je 01.08.1977. godine u Križevcima. Učenik je HH Bhakti Tirtha Swamia. On je alfa i omega hrama, ili drugim riječima obavlja dužnost predsjednika hrama. Svaku slobodnu minutu koju ima, a nema ih mnogo,  koristi da bi proučavao drevne vedske spise. Idejni je začetnik cijelog projekta izgradnje duhovne zajednice. Voli boraviti u Indiji.

Specijalnost mu je - ”kupuje, prodaje, oduzima i dodaje”. Među raznim poljima stručnosti posebice se ističe kao uzoran gramaturg.


Adbhuta Datri devi dasi

Adbhuta

Rođena je 20.10.1979 u Križevcima. Učenica je HH Bhakti Thirta Swamia i udana za Mohan prabhua. Glavna služba joj je obožavanje Božanstava i kuhanje. Obožava čitati knjige duhovne tematike, a nisu joj strana ni područja psihologije i mistike, pa te svoje sposobnosti često koristi da bi pomagala drugima. Obožava plesati i pjevati u kirtanu i na harinamima.

Stručnjak je za grimiznu i avangardnu modu.


Syama Rasa das

syam

Rođen je 13.02.1980. u Križevcima. Učenik je HH Indradyumna Swamia. Voli svirati razne instrumente, prije je bio bubnjar, a danas svira mridangu. Voli proučavati transcendentalnu literaturu. Nakon par godina putovanja po Indiji i ostalim mističnim zemljama, skrasio se u Karlovcu i trenutno je glavni i odgovorni za službe u hramu i izvan njega.

Po zanimanju je dipl.ing. strojarstva tako da je stručnjak za toplinu i termodinamiku, u ovom slučaju među bhaktama…


Dasaratha Suta das

Dasaratha

Rođen je 26.05.1980. u Križevcima. Učenik je HH Radhanatha Swamia. Završava Veterinarski Fakultet u Zagrebu. Više od 20 godina bavi se glazbom, svirajući u raznim orkestrima i alternativnim bandovima, a svoju ljubav za glazbu i danas zadovoljava svirajući razne klasične indijske instrumente i pjevajući. Obavlja funkciju potpredsjednika hrama i zadužen je za odnose s javnošću.

Vrstan je dramaturg i glumac, posebice u situacijama kad to ni najmanje nije potrebno.

 

Raghunatha das

Raghunatha

Rođen je 15.12.1967. u Karlovcu. Učenik je HH Smitha Krishna Swamia. Voli pjevati i svirati, plivati… Ima veliko srce i šta god ima želi dati drugima… Jedan od njegovih nadimka je “Šumski” zato jer najviše od svega voli boraviti u šumama.

Ima specijalan blagoslov da može zaspati bilo gdje, bilo kada i u bilo kakvim uvjetima što vrlo vješto koristi. Može čitati znakove iz prirode na vrlo svojstven način.