KARLOVAC: PROMJENJIVO 7° C PROMJENJIVO

, 19.12.2014. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

Glavna jela

 

Za Vas smo pripremili 2 najpopularnija,
a ujedno i jednostavna menija.
Naravno, Vi možete sami kombinirati,
nadodati ili izostaviti koju preparaciju.
Iskoristite svoju maštu i kreativnost i u ovom
vrlo važnom području vašeg života.
Vegetarijanska kuhinja je tako sladak izazov;
radosna avantura i ugodno izneneđenje.  
Probajte i sami...

 

Meni 1

Bistra juha
Tjestenina sa sirom
Salata
Puding

 

Bistra juha

bistra-juha

Priprema:
Na vrućem ulju ili maslacu pržite svoje omiljene začine te nadodajte povrće po želji.
Pirjajte ga 3-4 minute, dodajte vodu i kuhajte do vrenja; dok svo povrće ne omekša.
Posolite pred kraj kuhanja.

Sastojci:
3 naribane mrkve
1 paprika usitnjena na kockice
2 naribana krumpira
Malo graška ( zamrznutog )
5 dcl vode
Začini: Origano, asafetida, slatka crvena paprika, papar, sol

Tjestenina sa sirom

tjestenina-sir

Priprema:
U uzavrelu i posoljenu vodu dodajte tjesteninu. Kuhajte je potreban broj minuta koji je označen na ambalaži. Isperite je pod mlazom hladne vode. Dodajte sir, vrhnje, začine i dobro promiješajte. Predlažemo vam dvije vrste tjestenine sa sirom. Prva je sa svježim kravljim sirom i kiselim vrhnjem, a druga sa nekom od mnogih vrsta topljivog sira i vrhnjem za kuhanje.

Sastojci:
500g tjestenine
250 g svježeg kravljeg sira
1 kiselo vrhnje
Začini – sol, papar, origano, maslinovo ulje
Ili
250g topljivog sira
1 malo vrhnje za kuhanje
50g maslaca
Začini: sol, papar, bosiljak

Zelena salata

zelena-salata

Priprema:
Operite listove zelene salate. Izrežite je na kocke ili trake. Zelenoj salati možete dodati masline, kukuruz, razne sjemenke pa čak i slanutak.

Sastojci:
1 manja glavica zelene salate
100g usitnjenih maslina
Začini: Ulje, limunov sok, sol

Voćni puding

vocni-puding

Priprema:

Zagrijte vodu sa šećerom i maslacem do vrenja. U međuvremenu u 1dcl vode rastopite 3 žlice gustina te ga umiješajte u uzavrelu vodu. Zatim ubacite voće koje ste predhodno usitnili i dobro promiješajte. Od voća vam preporučujemo jagode, jabuke, višnje.
Na isti način možete pripremiti puding od lješnjaka, oraha, pistacija ili nekih drugih orašida samo vodu zamijenite mlijekom.

Sastojci:
0.5 l vode; mlijeka
0.1.l vode
3-4 žlice šećera
3 žlice gustina
10-20dkg voća ili orašida

 

Meni 2

Krem juha
Sabđi
Riža
Lasi-napitak od voća i jogurta

 

Krem juha:

krem-juha

Priprema:
Kuhajte vodu, mlijeko i zobene pahuljice do vrenja. Dodajte očišćenu brokulu ili listove blitve. Kuhajte jos 2-3 min u kipućoj vodi i zatim usitnite sve sastojke do kraja štapnim mikserom.

Sastoci:
0.5l vode
0.5l mlijeka
15-20 dkg zobenih pahuljica
30dkg brokule ili blitve
Začini: po izboru

Sabđi

sabdji

Priprema:
Ispecite u rolu usitnjeni krumpir. Mrkvu ogulite, izrežite na kocke ili kolutiće te je kuhajte u vrućoj slanoj vodi dok ne omekša. Cvijetove brokule je dovoljno kuhati samo minutu do dvije. Umijesto brokule možete skuhati i cvjetaću ili prokulice. Pomiješajte svo povrće i dodajte mu kiselo vrhnje i/ili kocke tvrđeg svježeg kravljeg sira.
Umijesto kiselog vrhnja i sira možete povrću nadodati sok od rajčice.

Sastojci:
5 krumpira
1dcl ulja
4 mrkve
20dkg brokule
1 kiselo vrhnje
20dkg sira
Začini: peršin, sol, papar

Riža sa kikirikijem

riza-kikiriki

Priprema:
Pirjajte 2-3 min opranu rižu na vrućem maslacu ili ulju, zalijte je vrućom vodom i kuhajte poklopljenu 10-15 min. Da li je riža kuhana možete provjeriti tako da prepolovite zrno riže – ono ne smije biti bijelo iznutra. Pred sam kraj kuhanja  ubacite kikiriki, promiješajte i ponovo poklopite i pustite da odstoji barem 5 minuta.

Sastojci:
200g basmati riže
200 dcl vode
1 žličica soli
50g kikirikija
Ulje, maslac, sol

Lasi

lasi

Priprema:
U multipraktiku ili uz pomoć štapnog miksera ili čak ručno usitnite i dobro promiješajte jogurt, voće, vodu i šećer.

Sastojci:
0.5l jogurta
0.1l vode
5 žlica šećera
15-20dkg voća- jagode, višnje, borovnice, banane, kokos

 

Dobar Vam tek