KARLOVAC: OBLAČNO 1° C OBLAČNO

, 27.01.2015. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

25.07.2013 (Vijesti iz svijeta)

Uputstvo Aindre prabhua

Uputstvo Aindre prabhua
14. srpnja 2013. bila je treća Tirobhava Mahostsava (godišnjica nestanka) Sripad Aindra Prabhu-ovog odlaska u duhovni svijet.

komentara (0) | Opširnije

10.04.2012 (Vijesti iz svijeta)

Veza između dobre ishrane i dobre kognicije

Veza između dobre ishrane i dobre kognicijeNovo istraživanje ulazi dublje u razumjevanje veze između dobre ishrane i zdravog mozga. Prethodna su istraživanja povezala osobne vitaminske nedostatke sa spoznajnim padom.

komentara (3) | Opširnije

26.03.2012 (Vijesti iz svijeta)

Jedinstvo duše i tijela

Jedinstvo duše i tijelaJoš u drevnoj Kini liječnici su dobro znali da emocije imaju jak utjecaj na ljudski organizam. Emocije su u stanju izazvati različite bolesti i kod vrlo snažnih ljudi. Dovoljno je samo da izvrše "udar" na najosjetljivije mjesto u organizmu i tako nastaje bolest.

komentara (3) | Opširnije

23.03.2012 (Vijesti iz svijeta)

Dragocjen napitak koji je neophodan za život

Dragocjen napitak koji je neophodan za životAko bez nečega doslovno ne možemo živjeti, onda je to – voda. Tekućina koja život znači za cijeli naš organizam, koja doprinosi ljepšem i zdravijem izgledu naše kože te koja poboljšava zdravlje.

komentara (0) | Opširnije

19.03.2012 (Vijesti iz svijeta)

Znate li da vaše tijelo predviđa bolesti?

Znate li da vaše tijelo predviđa bolesti?Vjerojatno nikada niste ni pomislili da vam osjet njuha ili duljina prstiju mogu utjecati na zdravlje u budućnosti. Pročitajte članak i uvjerite se sami.

komentara (0) | Opširnije

15.03.2012 (Vijesti iz svijeta)

Zašto jedemo svinje, nosimo krave, a volimo pse i mačke?

Zašto jedemo svinje, nosimo krave, a volimo pse i mačke?Američka socijalna psihologinja Melanie Joy, atom po atom secira društveni sustav vjerovanja koji čini da neke životinje jedemo, a druge tetošimo kao kućne ljubimce, te socijalne norme i ideje koje definiraju što smatramo hranom, a što ne.

komentara (0) | Opširnije

14.03.2012 (Vijesti iz svijeta)

Žvačite ih i sačuvat ćete mozak

Žvačite ih i sačuvat ćete mozakBorovnice, kupine, jagode i ostalo bobičasto voće ima pozitivne učinke na mozak, a može pomoći i u prevenciji gubitka pamćenja te drugih promjena izazvanih starenjem.

komentara (0) | Opširnije

12.03.2012 (Vijesti iz svijeta)

Unatoč pranju pesticidi ostaju na voću i povrću

Unatoč pranju pesticidi ostaju na voću i povrćuMeđu pesticidima koji ostaju na voću i povrću i nakon pranja je karbendazim za kojega se sumnja da izaziva karcinome, urođene mane, te neplodnost.

komentara (1) | Opširnije

06.03.2012 (Vijesti iz svijeta)

Naučite voljeti zdravu hranu

Naučite voljeti zdravu hranuZnate li da 10 000 okusnih pupoljaka koji se nalaze u našoj usnoj šupljini, postaju manje osjetljivi kako starimo? Kao rezultat toga, možda ćete moći jesti i uživati u mnogim namirnicama za koje ste nekad smatrali da vam njihov okus nikako ne odgovara.

komentara (0) | Opširnije

21.01.2012 (Vijesti iz svijeta)

Za dobro raspoloženje joga je najbolji oblik vježbe

Za dobro raspoloženje joga je najbolji oblik vježbeIstraživači s bostonskog Medicinskog fakulteta otkrili su da bi joga mogla biti superiorna u odnosu na druge oblike vježbanja u smislu pozitivnog učinka na raspoloženje i rješavanja osjećaja tjeskobe.

komentara (0) | Opširnije