KARLOVAC: MAGLOVITO 6° C MAGLOVITO

, 19.12.2014. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

Što je moja žrtva

sacinandanaswami

Ako želite uspjeti u svojim pokušajima da napredujete u životu, potrebna vam je određena snaga, snaga koja vas vodi daleko od starog i dovodi vas do novoga.

Kao što kolima treba izvor kibernetičke energije da bi od točke A došla do točke B, tako je i vama potrebna energija koja vas će vas od trenutne razine duhovnoga života pomaknuti na sljedeću razinu. A ta je energija žrtva. Što ste spremni žrtvovati za svoj duhovni život? To je vrlo važno osobno pitanje.

Vrlo je, vrlo glupo misliti da ćemo postići ikakav napredak iz staroga života u neki novi bez energije, bez žrtve. Ako nastavimo raditi stare stvari, nastavit ćemo živjeti starim životom. Živjeti novi život i misliti nove misli iziskuje energiju, a ona se naziva žrtvom.

Žrtva je oblik božanske snage kad je napravite za zadovoljstvo Božanske Osobe, jer ćete primijetiti da snaga koja proizlazi iz žrtvi ne potječe od vašega tijela, uma ili vaših riječi. Žrtva koja se podnese za Gospodinovo zadovoljstvo privlači Gospodinovu milost. Žrtva podnesena iz drugih razloga privlači demonsku snagu.

I žrtva koja se podnese za materijalni uspjeh stvara snagu koja će vam donijeti ono što vam je cilj. Žrtva je vrlo važna za duhovni život. Molim vas, ne zaboravite sam početak nastajanja svemira: na početku je bila žrtva, iz koje je proisteklo stvaranje. Ne zaboravite ni početak ovoga pokreta, jer je bila potrebna ogromna Prabhupadina žrtva. Molim vas, ne zaboravite vlastite početke u duhovnom životu kad ste žrtvovali svoj život Amerikanca, Europljanina, ili stanovnika koje druge zemlje, koji je volio udobnost ali je prihvatio četiri regulativna načela kao žrtvu. Ne zaboravite žrtvenu vatru uz koju ste dali svoje svete zavjete. Sve su to žrtve. Ako istodobno želite udoban život i vidljiv napredak, razočarat ćete se. Napredovat ćete samo u širini razočaranoga trbuha – udebljat ćete se od svih svojih razočaranja. Kad želite napredovati u okvirima svoje zone ugode ili tako što uspostavite zonu ugode, to jednostavno ne ide. Ovo razumijevanje nužno je za posvećenika dobroga srca, koji je ovdje radi povratka kući, Bogu.

25. studenoga 2009., Vrindavana, ŠB 4.2.34

Prolaznik

Jako lijepe poante. Hvala

22.04.2012