KARLOVAC: MAGLOVITO 2° C MAGLOVITO

, 19.12.2014. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

Promijeniti život

changelife

Moguće je promijeniti svoj život. Sve što trebate je nekoliko sastojaka: plan, strpljenje i volja za izlaskom iz zone ugode. Počnite s malim koracima jer će vam mali uspjesi dati dovoljno sigurnosti da nastavite s promjenama.

Kako promijeniti svoj život u život koji doista želite živjeti?

1. Izaberite ono što će napraviti najveći utisak

Preispitajte svoj život i razmotrite svaku promjenu koju biste željeli napraviti. Zatim sastavite listu od najpoželjnije do najnepoželjnije promjene.
Krenite od prve prema zadnjoj promjeni; zaustavite se kod onoga što možete promijeniti u najkraćem vremenu.

2. Postavite si cilj

Što možete postići u 8-12 tjedana u vezi promjene iz točke 1. Ne susprežite se,  možete puno više nego što mislite.
Napište točno ono što želite postići, npr. do ili prije 30.7. povećati ću svoj dohodak za 1,000 kn mjesečno honorarnim poslom.

3. Razmislite o tome što vas zaustavlja

Nešto vas je do sada zaustavljalo, pa zato otkrijte što je to. Je li neznanje kako da učinite to što želite? Sposobnost je rijetko problem, najvjerojatnije ćete otkriti da su strah ili sumnja ono što vas zaustavlja u pokretanju akcije.

4. Suočite se s onime što ste otkrili u točki 3

Ono što vas je do sada zaustavljalo neće samo nestati. Napravite plan kako da eliminirate ovaj izazov. Metode poput meditacije mogu vam pomoći u prevazilaženju ovih izazova.

Dobar ispit je da razmislite o onome kroz što biste trebali proći do postizanja cilja. Ako niste pozitivni ili uzbuđeni, onda još imate posla. Ovo je odgovor vaše podsvijesti i zato je ne ignorirajte već iskoristite. To je dar.

5. Svakodnevno preispitujte svoje ciljeve

Stalnim osnaživanjem ciljeva oni će ostati prioritet. Zamislite kako postižete svoj cilj. Što je cilj teži, to ga češće treba osnaživati.

6. Napravite plan akcije

Osnovni plan podijeljen na listu malih koraka ili dnevnih aktivnosti koje treba ostvariti, može biti vaša karta do cilja. Veliki ciljevi obično trebaju puno koraka akcije, ali ostvarivi su ako slijedite svoju kartu, korak po korak. Napravite plan i slijedite ga.

7. Provjeravajte svoj napredakVažno je da znate kako i da li napredujete. Na primjer, ako je vaš cilj štednja novca, koliko imate do sada? Koliko vam je vremena preostalo do roka koji ste si postavili? Kasnite li ili ste ispred plana? Uvijek trebate znati na kojoj ste točci do postizanja cilja.

8. Nemojte prestat

Samo ako prekinete možete doživjeti neuspjeh.

Mijenjanje svog života je plemeniti posao i jedna od najznačajnih stvari koje za sebe možete učiniti. Budite strpljivi – nećete sve promijeniti preko noći. Prvo riješite nekoliko laganijih izazova. Sigurnost koju ćete tako postići voditi će vas kroz rješavanje onih težih.

 

ponzGVnQPiz

MolitvaMolim za sunce u tvojimočima,za dodir koji bdteuriptaj života,za tebe jedina ljubavimoja.Molim da ruže ne venukao sećanje,da nijednu suzu nepuste više.Molim za tvoje rečisatkane od želje,za naše duše obojenetugom.Molim da samoća ne boliviše,da dođeš u moj svet,da svaka nada postanestvarnost,da svaki tren sa tobombude večnost.Molim da tvoje rukeotope led moga života,da vreme izbriše boli,da srce zakuca još jače.Molim da ne živim odsećanja koja se gase,da nikada postane ZAUVEK.Molim, molim za LJUBAV.Vesna Parun

09.07.2012