KARLOVAC: KIŠOVITO 2° C KIŠOVITO

, 25.01.2015. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

18.02.2011 (Zanimljivosti)

Ne radi se o tebi

Ne radi se o tebiSvrha tvog života je puno veća od tvojeg osobnog ispunjenja, tvojeg mirnog uma ili čak i tvoje sreće. Puno je veća od tvoje obitelji, karijere ili čak ispunjenja tvojih najluđih snova i ambicija.

komentara (0) | Opširnije

17.02.2011 (Zanimljivosti)

Voće i povrće za djecu – najnovije znanstvene spoznaje

Voće i povrće za djecu – najnovije znanstvene spoznajeNajlakši način prevencije degenerativnih bolesti današnjice je svakodnevno konzumiranje 5 ili više porcija voća i povrća.

komentara (0) | Opširnije

15.02.2011 (Zanimljivosti)

Dan pojave Sri Varahadeva

Dan pojave Sri VarahadevaDanas je dan pojave Varaha-avatara, inkarnacije Krišne u obliku vepra, pa pročitajte o Njegovoj transcendentalnoj pojavi i djelatnostima…

komentara (0) | Opširnije

12.02.2011 (Zanimljivosti)

Zasluženo priznanje za Bhagavad-Gitu kakva jest

Zasluženo priznanje za Bhagavad-Gitu kakva jestSljedeći tekst je napisao ugledni hrvatski akademik i privremeni predsjednik Hrvatske Vlatko Pavletić, povodom izdanja hrvatske Bhagavad-Gite sa komentarom AC Bhaktivedanta Swamija.

komentara (0) | Opširnije

11.02.2011 (Zanimljivosti)

Vježbe protiv umora

Vježbe protiv umoraSpavate dovoljno sati, sa zdravljem nemate nikakvih ozbiljnijih problema pa ipak se osjećate iscrpljeno? Niste usamljeni – premorenost je jedan od najčešći razloga zbog kojih se odlazi liječniku. Evo kako letargiju pretvoriti u energiju.

komentara (0) | Opširnije

10.02.2011 (Zanimljivosti)

Što je jyotish

Što je jyotishJyotish (jhoti – svijetlo, iśta – onaj dio Boga koji stvara), kratko rečeno, predstavlja božansko svjetlo. Indijski mudraci tzv. ršiji, prije 8000. g. posjedovali su znanje vedske astrologije (jyotisha) koja i danas postoji u tradiciji indijske civilizacije.

komentara (1) | Opširnije

08.02.2011 (Zanimljivosti)

Formula za mir

Formula za mirSvevišnji se Gospodin u razotkrivenim spisima opisuje kao sat-cit-ananda-vigraha. Sat znači „vječan", cit znači „pun znanja", ananda znači „radostan", a vigraha „određena osoba". Stoga je Bog, Svevišnji Gospodin kojemu nema premca, vječna, radosna osoba posve svjesna Svog identiteta.

komentara (0) | Opširnije

07.02.2011 (Zanimljivosti)

Područje djelovanja karme

Područje djelovanja karmeKarma se odnosi na djelatnost izvedenu radi zadovoljavanja tijela i njegovih osjetila. Posao koji radimo kako bismo zaradili za život jest karma. Napor koji uložimo da bismo se dobro proveli također je karma.

komentara (0) | Opširnije

04.02.2011 (Zanimljivosti)

Kali yuga doba svađe i licemjerja

Kali yuga doba svađe i licemjerjaPod utjecajem vremena, sve u svijetu podliježe cikličkoj izmjeni uspona i propadanja. Tako je prije pet tisuća godina počela Kali-yuga, “željezno doba svađe i licemjerja“, koje traje 432 000 godina.

komentara (0) | Opširnije

31.01.2011 (Zanimljivosti)

Pokušavamo uživati u svijetu patnje

Pokušavamo uživati u svijetu patnjePokušavamo uživati, a ne znamo ni pravilno uživati. Možemo napraviti anketu u cijelom svijetu: „Da li više ljudi uživa ili pati?“

komentara (0) | Opširnije