KARLOVAC: OBLAČNO 1° C OBLAČNO

, 26.01.2015. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

07.01.2011 (Zanimljivosti)

Vedska literatura

Vedska literaturaVeda znači znanje. Ta riječ dolazi iz sanskritskog jezika i ima korijen u glagolu vid, što znači znati. U originalnom izdanju Vede su sastavljene na sanskritskom jeziku.

komentara (0) | Opširnije

04.01.2011 (Zanimljivosti)

Kako vidjeti Boga u ovom svijetu?

Kako vidjeti Boga u ovom svijetu?Budući da je apsolutan, Bog i Njegova kreacija su u stanovitom smislu istovjetni. Stoga su moćni vidovi Njegove kreacije djelomičan prikazi Njegovih božanskih energija i obilja.

komentara (0) | Opširnije

03.01.2011 (Zanimljivosti)

Naučite tehnike disanja i smanjite zdravstvene tegobe!

Naučite tehnike disanja i smanjite zdravstvene tegobe!Iako često zaboravljan, jedan od najboljih načina rješavanja nekih zdravstvenih problema tehnika je disanja. Kad se rodimo, pravilno dišemo. Trbušno, duboko; svi organi su nam pravilno opskrbljeni kisikom, imamo više energije pa nije ni čudno što djeca imaju snage za igru, učenje i trčanje cijeli dan.

komentara (0) | Opširnije

29.12.2010 (Zanimljivosti)

Potpuno živ

Potpuno živBiti "živ" je mnogo više nego samo "živjeti". Živjeti može jednostavno značiti ne biti mrtav! U Njemačkoj postoji izreka: "Epitaf prosječnoga Nijemca glasi: umro je u dobi od dvadeset a pokopan u dobi od osamdeset." Mada je živio i tih šezdeset godina, on zapravo nije bio živ.

komentara (0) | Opširnije

27.12.2010 (Zanimljivosti)

Maslac štiti srce, štitnjaču i zglobove

Maslac štiti srce, štitnjaču i zgloboveZašto je namirnica bogata tolikim nizom vrijednih hranjivih sastojaka uključujući i onih koje imaju antikancerogeno djelovanje došla na zao glas? Djelomično i zato jer su željeli potaknuti prodaju manje vrijednog margarina.

komentara (0) | Opširnije

26.12.2010 (Zanimljivosti)

Brza hrana stvara jednaku ovisnost kao ulične droge

Brza hrana stvara jednaku ovisnost kao ulične drogeZnanstvenici su sve više uvjereni kako brza hrana može stvoriti jednaku tjelesnu ovisnost poput uličnih droga kao što je heroin.

komentara (1) | Opširnije

23.12.2010 (Zanimljivosti)

Djelovanje kravljeg mlijeka na suptilno tijelo čovjeka

Djelovanje kravljeg mlijeka na suptilno tijelo čovjekaVedska znanost je još prije pet tisuća godina detaljno objasnila postojanje suptilnog tijela čovjeka, koje je odgovorno za sve psihičke funkcije organizma. O suptilnom tijelu govore ne samo Vede, nego i mnoge druge drevne tradicije i iscjelitelji.

komentara (0) | Opširnije

22.12.2010 (Zanimljivosti)

Bhagavad Gita – Božanska pjesma

Bhagavad Gita – Božanska pjesmaGita znači pjesma, a Bhagavad se odnosi na Boga, tj. Onoga koji posjeduje sva obilja. Bhagavad-gita je stoga pjesma Onoga koji posjeduje sva obilja, ona utjelovljuje učenja Gospodina Krišne.

komentara (0) | Opširnije

15.12.2010 (Zanimljivosti)

Majčinska ljubav

Majčinska ljubavLako je uzeti majke zdravo za gotovo. Neki istraživači su nedavno pratili i promatrali jednu takvu majku tjedan dana u pokušaju da procjene novčanu vrijednost njezine „majčinske ljubavi“.

komentara (0) | Opširnije

06.12.2010 (Zanimljivosti)

Svijet kao san

Svijet kao sanAko pogledate bilo koje novine vidjet ćete da je svijet u neizvjesnom stanju, ali mi pronalazimo različite zanimacije kako se ne bi bavili problemima svijeta.

komentara (0) | Opširnije