KARLOVAC: OBLAČNO 4° C OBLAČNO

, 26.01.2015. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

09.10.2010 (Zanimljivosti)

10 stvari koje (ne)treba reći depresivnima

10 stvari koje (ne)treba reći depresivnimaDanašnji način i tempo života za razlikuju od života prije nekih 100 godina donio je mnoge negativne promjene.

komentara (0) | Opširnije

08.10.2010 (Zanimljivosti)

Povijest i analiza ateizma

Povijest i analiza ateizmaAko nedostaje znanje o višoj realnosti, ne postoji mogućnost života u skladu s univerzalnim poretkom (dharmom) i zato je ateizam korijenski uzrok jadnog stanja ovoga doba.

komentara (0) | Opširnije

05.10.2010 (Zanimljivosti)

Najzdraviji plodovi jeseni

Najzdraviji plodovi jeseniJesen je, što se plodova tiče, vrlo bogato godišnje doba, i s obzirom da se naše tijelo priprema za hladnije dane, plodovi jeseni će nam pomoći da ostanemo zdravi tijekom zimskih mjeseci.

komentara (0) | Opširnije

03.10.2010 (Zanimljivosti)

Pozdrav Suncu

Pozdrav SuncuNajpoznatija vježba joge - Surya Namaskar (pozdrav suncu), koja se radi kada izlazi sunce, nosi mistični i simbolični karakter,i donosi brojne zdravstvene dobrobiti.

komentara (1) | Opširnije

30.09.2010 (Zanimljivosti)

Ribe nisu plivajuće povrće

Ribe nisu plivajuće povrćeRibe su svjesna bića koja formiraju međusobne veze te imaju sposobnost osjećanja boli i straha jednako kao i ljudi, psi, mačke i ostale životinje. Milijarde tih inteligentnih, kompleksnih životinja kolje se zbog ljudske prehrane.

komentara (0) | Opširnije

29.09.2010 (Zanimljivosti)

Sve što vas je oduvijek zanimalo o Maha Mantri

Sve što vas je oduvijek zanimalo o Maha MantriŠto je to Maha mantra, kako se primjenjuje, koji je cilj pjevanja i kako može pomoći svijetu u kojem se nalazimo, samo su neka od pitanja na koje se odgovara u ovom tekstu…

komentara (0) | Opširnije

28.09.2010 (Zanimljivosti)

Pomaganje siromašnima

Pomaganje siromašnimaKoja je definicija siromaštva? Stvarno siromašni su oni koji su siromašni u srcu, oni stvarno pate. Oni koji su materijalno siromašni, oni ne pate toliko. 90% samoubojstava ne počine siromašni, nego bogati, koji imaju sve, ali su toliko frustrirani da se ne mogu suočiti sa životom.

komentara (0) | Opširnije

22.09.2010 (Zanimljivosti)

Kako se ispričati?

Kako se ispričati?U današnjem dobu svađe i licemjerja često pogriješimo u odnosima sa drugim ljudima, te tako namjerno ili nenamjerno povrijedimo svoje bližnje? Žao Vam je i zapravo niste sigurni kako se ispričati ili kako postupiti u takvoj situaciji? Imamo nekoliko sigurnih korisnih savjeta za Vas.

komentara (1) | Opširnije

20.09.2010 (Zanimljivosti)

Bhakti-yoga

Bhakti-yogaPostoji mnogo različitih vrsta yoge, kao što su kriya-yoga, hatha-yoga, kundalini-yoga, aštanga-yoga itd. Svaka od njih nudi neke povoljnosti za fizičko tijelo i um.

komentara (0) | Opširnije

20.09.2010 (Zanimljivosti)

Bhaktivinoda Thakura

Bhaktivinoda ThakuraDanas je dan pojave Srila Bhaktivinoda Thakutra velikog  acarye u Gaudiya-vaisnavskom učeničkom naslijeđu i oca Bhaktisidhante Sarasvatija Thakure (duhovnog učitelja Srila Prabhupade).

komentara (0) | Opširnije