KARLOVAC: MAGLOVITO 9° C MAGLOVITO

, 18.12.2014. Pratite nas preko RSS-a

Udruga Avadhuta - zaslužne osobe

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.D.G. Bhakti Tirtha Swami

H.H. Radhanath Swami

H.H. Radhanath Swami

29.01.2010 (Zanimljivosti)

Psihologija Atma Yoge

Psihologija Atma YogeStres, bojazan, brige su stvarnost u gotovo svačijoj radnoj svakodnevnici. Ako moraš biti dio takve svakodnevnice, a većina ljudi mora, te brige i uznemirenja su najvjerojatnije neizbježni, ali oni ne moraju biti uznemirujući.

komentara (0) | Opširnije

27.01.2010 (Zanimljivosti)

Dan pojave Sri Varahadeva

Dan pojave Sri VarahadevaDanas je dan pojave Varaha-avatara, inkarnacije Krišne u obliku vepra, pa pročitajte o Njegovoj transcendentalnoj pojavi i djelatnostima…

komentara (0) | Opširnije

25.01.2010 (Zanimljivosti)

Sri Madhvacharya

Sri MadhvacharyaNa današnji dan se obilježava odlazak Madhvacharye (1238–1317), jednog od najvećih indijskih filozofa i propovjednika svih vremena.

komentara (0) | Opširnije

20.01.2010 (Zanimljivosti)

Sri Advaita Acarya

Sri Advaita AcaryaAdvaita znači - ne različit od Harija, a Acarya znači - učitelj, onaj koji širi kult predanog služenja i nema druge dužnosti osim da poučava druge predanom služenju.

komentara (0) | Opširnije

18.01.2010 (Zanimljivosti)

Znanstvenici potvrdili reinkarnaciju???

Znanstvenici potvrdili reinkarnaciju???Vjerovali ili ne, znanstvenici su otkrili da se svakih sedam godina svaki atom na našem tijelu regenerira, i tako tokom svojeg života neprestano mijenjamo tijelo od rođenja do smrti.

komentara (0) | Opširnije

17.01.2010 (Zanimljivosti)

Brdo Govardhan će postati svjetska zaštićena baština

Brdo Govardhan će postati svjetska zaštićena baštinaAmerički stručnjaci za očuvanje okoliša izrađuju plan kojim će se očuvati brdo Govardhan, značajana planina na kojoj je Krišna provodio svoje zabave, stavljajući je na popis kao svjetski zaštićenu baštinu.

komentara (0) | Opširnije

15.01.2010 (Zanimljivosti)

Prasadam, hrana ponuđena Krišni

Prasadam, hrana ponuđena KrišniVegetarijanstvo nam nudi više od samog rješavanja brige oko zdravlja, ekonomije, etike, vjere ili čak karme. Vegetarijanstvo sadrži višu, duhovnu dimenziju koja nam omogućuje da razvijemo našu prirođenu zahvalnost i ljubav prema Bogu.

komentara (0) | Opširnije

13.01.2010 (Zanimljivosti)

U čemu je problem?

U čemu je problem?Značajni problemi koje susrećemo ne mogu biti riješeni na istom nivou razmišljanja koje smo imali kada smo te probleme stvorili. Potrebna je drugačija perspektiva, drugačija svjesnost.

komentara (0) | Opširnije

12.01.2010 (Zanimljivosti)

Zahvalnost za Božje darove

Zahvalnost za Božje daroveAko nastojimo biti svjesni koliko ovisimo o Bogu – za zrak koji udišemo, vodu koju pijemo, hranu koju jedemo, i samo sposobnost da jedemo, pijemo i dišemo, da mislimo i osjećamo, da hodamo, pričamo i osjećamo – biti ćemo zahvalni i željeti ćemo uzvratiti Božjoj dobroti.

komentara (1) | Opširnije

10.01.2010 (Zanimljivosti)

Bijes ili Ljubav?

Bijes ili Ljubav?Jedan čovjek je polirao svoj novi automobil, i njegovo četvoro godišnje dijete je uzelo kamen i počelo grebati po jednoj strani automobila...

komentara (2) | Opširnije